Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković čestitao je 50.rođendan Radio Prijedoru, lokalnoj radio-stanici, jednoj od najstarijih u BiH koja trenutno radi u sastavu Informativno-poslovnog centra ” Kozarski vjesnik”.

“Svih ovih godina i decenija, vaša medijska kuća se razvijala, plasirajući informacije i prateći privredni, društveni, kulturni i sportski život grada.
Prateći osnovne standardne novinarske profesije rasli ste i stasavali zajedno sa našim gradom te vjerujemo da ćete u budućnosti i dalje nastojati da zadržite kontinuitet pravovremenog i objektivnog informisanja i povjerenje čitalaca koje ste godinama gradili”, stoji u čestitci gradonačelnika.

On je gostujući u specijalnoj radio emisiji povodom ovog jubileja Radio-Prijedora istakao da postoji želja da se u budućnosti nađe rješenje za izgradnju RTV doma.

“Pitanje prostora kao i nastojanje da ovaj medij i kadrovski ojačamo značilo bi i veći kvalitet i obim plasiranog programa na širem području nego što je grad Prijedor”, rekao je Đaković.

Direktor IPC “Kozarski vjesnik” Zoran Sovilj je istakao da su radnici ove medijske kuće zadovoljni podrškom i saradnjom koju imaju sa Gradskom upravom, te da nastoje da objektivno i pravovremeno informišu građane Prijedora o svim dešavanjima u gradu.

“Zahvalnost je, prije svega, gradonačelniku na razumijevanju, saradnji i podršci pogotovo kada je riječ o realizaciji projekta obnove naše opreme koji se finansira iz gradskog budžeta”, rekao je Sovilj.

“Kozarski vjesnik” je osnovan 1969. godine, tako što je opština osnovala Radio Prijedor, a 1975. godine počeo je da izlazi sedmični list “Kozarski vjesnik”. Televizija Prijedor počela je sa radom 2000.godine, a usklađujući oblik organizovanja sa važećim zakonskim propisima od 25. decembra 2006.godine IPC “Kozarski vjesnik” organizovan je kao akcionarsko društvo sa 90,80 odsto državnog i 9,20 odsto kapitala sitnih dioničara. IPC “Kozarski vjesnik” je jedina informativna kuća u BiH koja u svom sastavu ima radio, televiziju, te sedmični list i veb portal i trenutno zapošljava 25 radnika.

www.prijedorgrad.org